Upis u toku

Smarter basic

ŠTA JE SMARTER PROGRAM?

Smarter program je nastao na temelju NLP metodologije danas jedne od najpriznatijih metodologija u oblasti ličnog razvoja. Neurolingvističko programiranje je neuro-nauka koja kroz svoju praksu svakom polazniku daje razumljive i još važnije od razumevanje PRIMENLJIVE veštine i znanja.

ŠTA TO ZNAČI?

To znači , da svako može da nauči kako da od svog života napravi remek delo. Danas je poznato i mnoga istaživanja su potvrdila da je moguće upravljati emocijama, kritikom, informacijama. Da oni koji umeju da postave fascinatne ciljeve mogu to i da ostavre. Tehnike motivacije, organozacije i upravljanje vremenom su danas VEŠTINE. Što znači da može da se nauči i vežbom usavrši.

KOME JE NAMENJEN SMARTER PROGRAM ?

Možda među vama ima onih ma koliko pričali svom detetu ono vas ne čuje? Možda gledate svoje dete kako upada u stanja bezvoljnosti i nedostatka motivacije a ne znate kako da mu pomognete? Možda mu je igrica ili telefon ceo život? Komunikacija vam je loša i sve se svodi na kazne i restrikcije? Sa vama ratuje a kad treba da progovori gde je važno, nema samopouzdanja? Imate utisak da ste sto puta nešto pokušali ali sve je bilo kratkog daha, zar ne? Zašto je tako? Zato što tek kad je detetu važno dogovor je moguć. Baš kao i sa nama, zar ne?

ŠTA ĆE SE RADITI?

Smarter se sastoji iz 8 modula. Sve što naučimo mi treniramo da usvojimo na nivo mišića.

Modul 1

Svi smo različiti!

Učimo da naše viđenje stvarnosti ne mora da bude isto kod druge osobe. Interaktivno kroz mnogo primera, nauče da razumeju različitosti,što decu dovodi dubljeg razumevanja različitosti i prihvatnja sebe i sopstevnog viđenja sveta. Olakšava onaj osecaj koji se često javlja: da dete niko ne razume i otpušta potrebu da po svaku cenu mora da bude u pravu. Koliko je lepo što smo različiti i da je tu naša snaga, zar ne?

Modul 2

Bez svađe

Kako bez svađe rešavamo konflikt sa vršnjacima, roditeljima, nastavnicima. Da moguće je! Komunikacija se uči, a postizanje poverenja je ključ dobre komunikacije. Asertivnost kod mladih mora da se razvija od najranijeg uzrasta. U vremenu sms poruka, skraćenica, omg tzv itd. Komunikacija je ključ uspeha!

Modul 3

Emocije

Emocije nas hrane  i blokiraju. Kad je najvažnije blokiraju, ubrzano dišemo i imamo nagon da odustenemo. Mladi ne znaju da se nose na prvim neuspesima itd. Emocionalna inteligencija će nas naučiti da prepoznamo kako se osećamo, jasno to izraziamo i naučimo da  upravljamo emocijma i kritikom. Deca su često na meti kritike, kako odraslih, tako i vršnjaka. To je direktan inprint njima da nisu dovoljno dobri i ako ne nauče da se distanciraju od ne bitnih komentara, može  ozbiljno uticati na njihov razvoj. Ono o čemu se danas mnogo priča jesu veštine, a te veštine nisu dostupne u formalnom obrazovanju. Smarter mlade uči kako to da radimo.

Zato što znamo da je iskrena sugestija na konkretno ponašanje način da se RASTE i znamo koliko je to važno, kroz SMARTER PROGRAM ih učimo:

– od koga primamo kritiku a od koga ne

– kako mi upućujemo kritiku i kome

Modul 4

Upravljanje informacijama iz života i sa DRUŠTVENIH MREŽA

Mi u sekundi možemo da procesuiramo 7+-2 informacije, ako su jedine informacije koje stižu sa interneta ili igrica, dovodi nas do toga deca žive virtualnu stvranost i stvaraju zavisnost! Mi se svakako slažemo da deca treba da znaju da koriste računar, internet, veštačku inteligenciju ali u korist čovečanstva i napretka nas kao ljudskih bića. Zato kod mladih razvijamo svest da razlikuju plasirane informacije, manipulaciju medija. Učimo ih kako da ih rangiraju i razvijaju kritički stav i razmišljanje

Modul 5

Kreiranje ciljeva

Kada su Richard Bundler i John Grinder radili na kreiranju NLP rađena su ispitivanja kako uspešni ljudi postižu tako izuzetne šta ih izdavaja od većine ustanovilo se da je najvažnija veština postavljanje ciljeva. naš mozak kao GPS ako mu se ne zada željena koordinata on ne zna gde treba da ide. Tako je I sa mozgom. Postavljanje izuzetnih ciljeva , a naročito onih koje se zaista ostvare je najvažnija veština za svakog čoveka. Na Smarteru radimo tehniku koja im uliva veru u budućnost i njihove snove.

Modul 6

Samopouzdanje

Opširna tema, a šta ustvari znači?

Uzmimo ovako, dete zna, naučilo je sve što treba ali kad treba prosto ne može da izgovori ili to čini tako nesigurno da i vi ne verujete da je spremno. Pada u plač, neće ni da pokuša, i sve što govorite kao da se odbija od deteta. Ovo se kasnije pretvara u “boli me stomak” pa ne može da ode, a kroz život u izbegavanje mnogo situacija koje bi mu donele uspeh. Smarter i NLP uče decu da  jednostavno mogu rešiti ove slične situacije  fenomenalnim tehnikama koje RADE u trenutku, i onda takmičenja, ogovaranja postaju potpuno druga priča.

 

Dokazno je da samopouzdanje i pozitivan stav mogu da se nauče. Kroz ceo program se nadovezuju moduli kako bi se kao krajnji rezultat postiglo da polaznici imaju jedan potpuno novi stav prema životu i prema sebi , onaj koji ih vodi ka izuzetnim rezultatima.

Modul 7

Stilovi učenja i motivacija

Svako dete je priča za sebe i onda kada upozna sebe zna šta može brže i bolje, a naročito lakše. Moraju da razumeju je akcija preduslov svake motivacije, koje to sisteme imamo da sednemo da učimo, kako možemo energije da umnožimo, kako se razvija kreativnost, zašto je to važno. Zaista je mnogo važno da deca budu podstaknuta da otkriju  i ostvare svoje maksimalne potencijale. Kroz veštinu kreiranja ciljeva deca grade jednu stabilnu veru u sebe i uče da stvaraju viziju svoje budućnosti i na taj način mozgu da ju jasan signal gde žele da stignu.

Modul 8

Kreativna vizualizacija i upravljanje vremenom

Srećemo se često sa time da deca nemaju pojam o vremenu, gube silno vreme ne znaju gde i kako? Radimo kako da fokusiraju misli i ne traće vreme na igricama i računarima, već da ostvaruju šta žele

Kombinacija teorijskog i praktičnog znanja daje najbolje rezultate.


Šta dobijate?

30 + sati intenzivnog rada sa međunarodno priznatim IANLP trenerom Svetlanom Lolić, koji su podeljeni u module 2 x mesečno po 3.5h jer se na taj način postižu bolji rezultati.

Rad u MALIM GRUPAMA gde predavač može da se posveti svakom pojedincu pojedinačno.

Sav materijal za rad je obezbeđen.

U toku programa organizujemo i grupu podrške preko instagrama u kojoj smo uvek dostupni za sva pitanja.

Nakom programa organizujemo dodatno besplatne vežbe jednom mesečno u naredna 3meseca za naše polaznike.

Specijalne ponude za polaznike programa koje uključuju konsultacije i poseban status i popuste nakon pohađanja programa.

Imajte u vidu da su MESTA za program OGRANIČENA kako bismo mogli održati visok kvalitet rada sa polaznicima, te prijave funkcionišu po principu: Ko se prvi prijavi, prvi nauči da pokrene svoj život na bolje.

Preuzmite besplatan e-book

Ukoliko želite da preuzmete besplatan e-book potrebno je popuniti formular i knjiga će Vam biti prosleđena na email.

Besplatan e book koji će vam pomoći da :

⁃ Razumete promene u mozgu svakog tinejdžera

⁃ Koliko je važna snaga porodice i još mnogo toga

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Tajna uspešnih odnosa sa decom je knjiga koja vas u nekoliko jednostavnih koraka dovodi do razumevanja različitosti i zašto vam sa nekim komunikacija ide lako a sa nekim jako teško.

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

© 2018 Smarter Centar. Sva prava zadržana. Smarter centar, Stojana Protića 27, Beograd, Srbija.