Voli-život-koji-živišIli-menjaj.Pomeri-se-nisi-drvo

Dosta mi je svega !?!

Svakodnevno slušam ljude oko sebe koji su umorni od SVEGA, preko glave im je SVEGA itd.
A kad ih upitaš od čega tačno, kao prst u oko da si im gurnuo.
-Pa od SVEGA! Bože! – sledi odgovor.

Potpuno si neinteresantan ako ne učestvuješ u generalnom kukanju. Kako se u poslednje vreme osećam prilično umorno, to me natera na razmišljanje. Od čega tačno?
Imam 35godina, sina od 14, brak od 17 godina. Sa 33 godine sam upisala višu školu i završavam je u roku i na budžetu. Sa suprugom vodim diskont pića. Bavim se širenjem svojih znanja u oblasti digitalnog marketinga jer time želim da se bavim. Od skoro su se tri ljubavi spojile u Smarter. Moja sestra sa modernom psihologijom i Nlp-om, me and my marketing i zajednička želja i odgovornost kako da pomognemo da već savršena deca, budu još savršeniji ljudi. Mi i same imamo dva SMARTERA.

Moj dan realno ima ponekad i 18 sati provedenih van kuće. Ponekad u šali znam da kažem kako bi mi mogli da izdajemo stan na dan, a noć nama. Kad sagledam ovako stvari, pitam se jel to SVEGA?
Svi mi živimo više uloga npr. ja sam full time majka, tetka, sestra, ćerka, žena, prijatelj, student, zaposlena osoba, i ima toga još. Neke uloge su obaveza a neke zadovoljstvo, ali su sve izbor. I to naš.
Pa što onda kukanje kad ih mi biramo?

Imam jednu poznanicu, skoro ništa od gore navedenog nema, sama raspolaže svime što hoće i opet nije srećna. Zna često da mi kaže kako je sve meni “blago” i “lako”. Ta rečenica je uvek uvod u ono “A meni…”, pa odatle do beskraja. Svi imate nekog takvog, sigurna sam? Ono što sam odlučila jeste da za nju i slične, nemam vremena. Pored onakvog dana, da zakidam od spavanja da bih to slušala?!? Neću!

Takođe, moje probleme sam rešila da prijateljima pričam po sistemu “1,2,3 out”. Što znači da ako se žalim 3 puta na istu stvar, nešto ne radim dobro a neću nikom da oduzimam vreme, niti da igram na emotivne ucene „ako si mi friend ima da me slušaš“. Ako ga tri puta ne rešim onda nije zreo za rešavanja. Znači nije ni toliki problem.

Svi smo mi baš gde treba da budemo, odgovorni za to što jesmo i kad to priznamo sebi onda nema “svega” onda je to život koji živiš. Prihvati haos, slavi ga, uživaj u vožnji.

Ili menjaj. Napravi pauzu. Razmisli. Ako ti ne odgovara, pomeri se, nisi drvo!

Od srca, Dušana
Smarter tim

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.