ŽELITE DA MENJATE SVET_REVOLUCIJA KREĆE IZ KUĆE!

2 ključne stvari u odgoju srećnih i uspešnih ljudi

Svaki roditelj želi da se njegovo dete kloni nevolja, da bude dobar u školi i postigne fenomenalne stvari kad odraste.

Iako znamo da ne postoji recept i da su, i svako dete i svaki roditelj individue za sebe, mi polazimo od čuvene činjenice da ako uspeva nekom drugom, može da uspe i nama.

Pa tako analize i studije pokazuju da postoje određeni obrasci kod ponašanja roditelja uspešne dece.

Prvo pravilo kod odgajanja dece jeste da se ne odgajaju deca nego ljudi.

Tako da ako dete ne čisti kuću, onda je neko čisti umesto njega, i onda se bolje naviknete da i ostale stvari treba da se rade umesto njega.

Zato prvo što kažemo i deci i roditeljima kod nas u Smarter centru  da prva ključna stvaru odgoju jeste da deca obavezno treba da imaju svoje dnevne zadatke.Ne zbog toga što je roditeljima teško ili nije teško nego zbog osećaja da su nešto postigli.

Jedan čuveni komandant američke mornarice kaže “kada ustanete ujutru odmah namestite krevet, onako savršeno, pa posle kakav god dan da vam bude i šta god da se desi, kada se vratite vaš krevet će biti namešten.”

Ta mala postignuća izazovu onaj sjajan osećaj da nešto mogu i onda od dece sa zadatkom izrastaju hrabri ljudi!

Druga po nama NAJVAŽNIJA stvar je razvoj socijalnih veština.

U studiji koja sprovedena na Duke Univerzitetu u Americi praćeno je 700 dece i gledalo se kako utiču njihove socijalne veštine na njih život.
B
Podaci su bili šokantni. Direktorka istraživanja, Kristen Schubert je nakon istraživanja izjavila :

“Najvažnija stvar koju treba da omogućimo svojoj deci je da razviju svoje emotivne i socijalne veštine, to je svakako prioritet za njihovu  zdravu budućnost. To je naša obaveza.”

U istom intervjuu ona je napomenula da posmatrajući istraživanje, uočava se ozbiljna veza između uspešnih i neuspešnih ljudi baš zbog socijalnih veština. Ona kaže:”Ove veštine, još u ranom uzrastu mogu odrediti da li će dete završiti na koledžu ili u zatvoru.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.