syd _ nyC

Nemam ja više života da čekam život.TAČKA!

Sve je lako kad si mlad, svaka rana manje boli – kaže pesma. Ili možda čak i isto boli ali kad si mlad lakše se nosiš, barem je meni bilo tako, pogađalo me je svašta ali je prolazilo brže. Lakše se pomeraš, lakše se prilagođavaš, lakše se daješ.

A kad si malo stariji, kada znaš da svaka ljubav ne mora biti večna, da za sve moraš da se boriš ako želiš da traje i da se ništa ne podrazumeva, nije ti svejedno.

Dok sam bila u dvadesetim lakše sam se prostirala za sve i svašta. Mislila sam da imam vremena za sve. Onda odu neki dragi ljudi među zvezde jako mladi, izgubiš neke snove, padneš, ustaneš i jednom krvavih kolena i slomljenog srca zapitaš se za šta stvarno ima vremena, pa i ako ne znam za šta imam znam za šta više nemam!

Nemam ja više vremena za ego tripove, uspavane ambicije, loše komunikacije. Nemam vremena ni za lažna smeškanja, malo ljubavi, još manje strasti. Za poslove koje ne volim, a od njih kao živim, ustvari životarim.

NE!

Nemam vremena da čekam da imam vremena za život, dok život prolazi na poslu koji ne volim sa ljudima koje ne podnosim. Nemam vremena za inat, dokazivanja, sujete, prostake. Nemam vise vremena za besciljna trčanja, površna prijateljstva, male svađe i velike krahove. Nemam vremena ni za male ljude, pokondirene tikve, površne teme, tugu, loša vina, loš sex, loš stav, lažne ljubavi sa puno praznih reči, tupave poglede koji čak ni izvini ne znaju reći . Nemam vremena za velike reči, a mala dela. Sve one uzaludne borbe sada puštam. Praštam! Jer nemam vremena za duboke analize bez ikakve poente.

Za lažna obećanja podrške, lažne bestselere, jeftine trikove samopomoći, samoproklamovane gurue.

Nemam vremena vesti da me neko preko malih ekrana uči šta je život, da mi internet i društvene mreže budu izvor života. Najviše nemam vremena za to šta neko drugi misi o meni i mom životu.

Uvek se setim rečenice Ive Andriće: “ko nije hodao u mojim cipelama i ne zna moje boli nema prava da mi sudi”! Nemam vremena za bolje sutra, male snove, hladna mora, lošu muziku, puno falša.

Nemam vremena za čekanja! I kad mi neko kaže polako, ima vremena- znam da nije razumeo život. Samo vremena NEMA!

Od srca

Svetlana i Dušana <3

Više o Aktuelnim događajima i Smarter programima koji menjaju pogled na svet i uče veštine koje daju krila pročitajte OVDE

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.